9 жертви и над 50 ранени при атентат в Берлин

Снимка: Reuters

Камион се вряза сред хората на коледен базар в Берлин, близо до зоологическата градина в центъра на града. Кървавата драма най-вероятно е атентат, обявиха от полицията малко след инцидента.

Камионът е минал 50 метра през пешеходната зона, прегазил много къщички с хората в тях и около тях. Шофьорът е избягал. Полицията съобщава за поне 9 убити и поне 50 ранени, информира "24 часа". Свидетели съобщават за силен взрив, полицията предупреди, че от камиона може да изтича газ. 

CNN също съобщи за девет загинали и най-малко 50 ранени. "Камионът е преминал през тротоара на "Брайтсшайдплац". Колегите ни съобщават за многобройни жертви. Ще ви държим в течение", пише в коментар на германската полиция, публикуван в социалната мрежа "Туитър", информира  "Фокус".

Българското външно министерство проверява дали по време на атаката в столицата на Германия има пострадали български граждани, съобщава българският първи дипломат в оставка Даниел Митов във фейсбук. Българското посолство остава във връзка с всички местни власти и следи ситуацията. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK