Над 480 нарушения на скоростта за седмица в Сливенско

Снимка: ОДМВР-Сливен

Констатирани са близо 500 нарушения на ЗДвП при специализирана операция

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков всички технически средства за контрол са в експлоатация и следят за спазване на скоростните режими в участъците с повишена концентрация на пътни произшествия. Контролът по спазване на Закона за движение е завишен.

От 8 до 10 май е проведена специализирана операция по разпореждане на Гладна дирекция „Национална полиция” с цел намаляване броя на пътните произшествия и санкциониране на  нарушения, влияещи пряко на пътния травматизъм.

За три дни на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 495 нарушения на Закона за движение по пътищата. Проверени са 1391 автомобила и 1763 лица. Съставени са 398 фиша и 97 акта.

Санкционирани са 3 случая на неправилно изпреварване, 51 на неспазване на пътни знаци и маркировка, 5 за неизпалзване на обезопасителни системи за деца, четирима водачи са употребили алкохол, 1 водач е употребил наркотици, 7 са установените неправоспособни водачи, 33 не са използвали обезопасителни колани.

По време на операцията след проверка с таблет на място са връчени 64 електронни фиша и са отнети 6 шофьорски книжки за неплатени глоби.  Един водач е бил хванат два пъти с алкохол в рамките на няколко часа- в град Шивачево и  село Сборище. Първоначално е установено 1,12 промила, след което е показал положителна проба 1,21 промила. Задържан е 24 часа в РУ-Твърдица и срещу него е започнато бързо производство.

От 4 до 10  май са издадени  514 електронни фиша за превишаване на разрешената скорост в населени и извън населени места в област Сливен. Санкциите са въз основа на показанията на техническите средства и ежедневния контрол.  За една седмица от екипите на Пътна полиция са засечени 484 случаи на превишаване на разрешената скорост.

Жена с лек автомобил „Ауди А7” е била засечена да управлява със скорост 108 км/ч. на път II-66 в село Злати войвода. Глобата, предвидена в закона, за това нарушение започва от 700 лева, като се увеличава в зависимост от регистрираната скорост, и лишаване от управление на МПС за срок от 3 месеца.

Местата с най-честите нарушения на скоростните режими са в селата Злати войвода, Калояново, Трапоклово и разклона за село Гавраилово и село Камен; на булевардите „Панайот Хитов”/в района на „Дюлева река”/, „Стефан Стамболов”, „Бургаско шосе”, „Цар Симеон” и „Банско шосе” в град Сливен. По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/. Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец. Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

Продължава операцията на  Пътна полиция по контрол на мотористите. Извършват се проверки на свидетелствата за управление на мотоциклет за съответната категория, видимостта на регистрационните номера, както и използването на предпазни каски от водачи и пътници.

Продължава засилената патрулна дейност по установяване на водачи, употребили алкохол и  наркотични вещества.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK