84 двойки празнуват заедно златни и сребърни сватби в Разлог

Рени Рачева, снимка: infomreja.bg

Двадесет и шест двойки в Разлог, сключили граждански бракове през 1961 г. и петдесет и осем двойки казали си „да” през  1986 г. ще празнуват групово златните и сребърните си сватби. Спазвайки коренните български традиции, празнуващите ще бъдат посрещнати с китка здравец и ще преминат под арка с цветя. Питка хляб ще бъде омесена от двойката, сключила брак най-рано през 1961 г. Като символ на приемственост тя ще бъде предадена на празнуващите сребърна сватба, а те ще я дадат на най-младото семейство в Разлог.  

На празненството на 17 декември в ресторант „Мура” в Разлог от 19:00 часа са поканени всички 84 двойки с многогодишен съпружески живот, за да отбележат юбилея си. Традицията за масово празнуване на юбилеите в Разлог е от 1985 година.
Двойките с 50 годишен семеен живот зад гърба си ще запалят огънят - символ на любовта и семейното огнище, и ще го предадат на двойките с 25 годишен стаж в брака, а те от своя страна на най-младото семейство.

На тържествената церемония, организирана от Обредния дом в Разлог, юбилярите ще бъдат посрещнати от най-младото семейство в Разлог, всички те ще бъдат поздравени от ръководството на Община Разлог и ще се подпишат в летописната книга. Интересът към масовото честване на златните и сребърни сватби е голям, вълнението също. Част от юбилярите ще облекат своите автентични булчински ролки и ще повторят брачните си клетви.

„Най-важно за дълъг семеен живот е взаимно доверие, вярата в любовта. Винаги ръка за ръка, споделяйки хубавите и лошите моменти. Това съхранява и запазва семейството.”, сподели Рени Рачева управител на Обреден дом  в Разлог.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK