Деца от Неделното училище в Сандански пътуваха, учейки се

Снимка: Община Сандански

В началото на месец ноември ученици, посещаващи часовете по СИП „Религия“ в Трето основно училище „Христо Ботев“ и Четвърто основно училище „Св. св. Козма и Дамян“ – гр. Сандански, се включиха в новата инициатива на Неделното православно училище към храм „Св. вмчк. Георги“, а именно „Училище на колела“.

В ранната утрин на втори ноември, групата ученици с ръководител г-н Светослав Костарев се отправиха към гр. Банкя, където посетиха манастира „Св. Петка“. На обяд посетиха древната мъжка света обител „Св. Троица“ до с. Дивотино, където бяха посрещнати от отец Йоаким, иеромонах в манастира. След като запалиха свещица в храма, учениците обядваха в магерницата на манастира.

В късния следобед групата пристигна в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методи“. Учениците се включиха във вечерното богослужение, като всички заедно казаха молитвата „Отче наш“. В края на богослужението бяха поздравени от архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия. На следващата сутрин групата взе участие в светата Литургия, като прочетоха „Символа на вярата“ и молитвата „Отче наш“. След богослужението посетиха музея на манастира, където се запознаха с историята на обителта. Учениците имаха рядката възможност да посетят ателието, в което монахините рисуват икони.

В следобедните часове на трети ноември групата посети и пещера „Леденика“ до гр. Враца. Обогатени духовно и с нови познания учениците се отправиха към гр. Сандански и привечер пристигнаха, като всички заедно възхваляха „Колко хубаво и колко приятно е братя да живеят наедно“ /Пс. 132:1/.

Невероятното духовно изживяване на учениците бе осигурено от храм „Св. вмчк. Георги“, гр. Сандански.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK