819 деца с право на прием в детските градини, място има за всички

Валери Смиленов, снимка: infomreja.bg, архив

Интензивно е подаването на документи за детски градини в Благоевград. Това показа проверка, която направи зам.-кметът Валери Смиленов в началото на кампанията, която започна на 1 април.

Той увери, че както през миналата година, така и през тази няма да остане неприето дете в детските заведения в общината. Подаването на документите ще продължи до 30 април, а окончателните резултати ще бъдат обявени на 10 юни.

Заявленията се подават в съответната детска градина по желание на родителите. 819 са децата в Благоевград, родени през 2011 г., които могат да кандидатстват за прием в детските заведения.

Системата за подбор и кандидатстване, която бе приложена и миналата година, има за цел да улесни родителите, като не се налага да се редят пред детските градини. Приемът ще се извършва посредством точкова система, която се формира чрез два вида критерии - общи и социални.

Общите критерии са за деца на родители, живеещи в района на детското заведение и деца, които имат брат или сестра, вече приети в детското заведение и ще продължат обучението си в него и през следващата година.

Социалните критерии обхващат деца, настанени за отглеждане по Закона за закрила на детето при близки и роднини, или приемно семейство, деца сираци, деца полусираци, близнаци, деца на многодетно семейство с три и повече деца от едно домакинство и деца, чийто родител е с трайно намалена работоспособност над 71 %.

Детайлна информация за критериите, сроковете, подбора и документите е публикувана на сайта на община Благоевград в раздел „Детски градини и ясли“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK