Кметът на Петрич се закле! Георги Тренчев е председател на ОбС

Снимки: Община Петрич

На тържествената церемония бяха предадени символите на управлението

Първо заседание на новоизбрания Общински съвет – Петрич.

33-ма общински съветници, 21 кметове на кметства и кметът на община Петрич положиха клетва за мандат 2019-2023 г. Георги Тренчев беше избран за председател на ОбС с 26 гласа подкрепа

Тържественото първо заседание на новоизбраният Общински съвет откри областният управител Бисер Михайлов, който пожела спокойна и изпълнена с успехи работа на съветниците, на общинския кмет и кметовете на села.

„Убеден съм, че ще положите необходимите усилия, за да се продължи постигнатото и да бъде надградено развитието на община Петрич“, каза Бисер Михайлов.

Председателят на Общинската избирателна комисия Зорница Авгинова обяви имената на избраните общински съветници, кметове на кметства и общински кмет за мандат 2019-2023 година. Веднага след това всички казаха клетвените думи. Областният управител Бисер Михайлов връчи на кмета на община Петрич Димитър Бръчков почетен плакет на Областна администрация Благоевград.

Авгинова връчи символите на светската власт на община Петрич – огърлицата и ключа на общината. В своето изказване на прага на новия мандат кметът Димитър Бръчков каза, че плурализмът на мнения, предложения и становища, дискусиите и прозрачността, трябва да бъдат водещи за всички представители на местната власт.

„Като избран за втори мандат кмет на община Петрич ясно си давам сметка за очакванията на хората, за високите изисквания, които основателно имат, за критичността, с която ще подходят! Реализирахме стратегически за общината проекти през изминалия мандат, положихме основите за работа през този – няма да се бавим, защото не можем да си позволим пропуснати възможности“, каза кметът Димитър Бръчков и пожела здраве, разумни действия и изпълнен с конкретни резултати мандат.

В своето приветствие депутатът Георги Динев открои, че със силният изборен резултат за Димитър Бръчков, жителите на общината са заявили подкрепата си за посоката на развитие, зададена в предходния мандат.

„Пожелавам ползотворен мандат и смели решения“, обобщи Георги Динев. Само една беше номинацията за председател на Общински съвет Петрич - на досегашния Георги Тренчев, който след гласуване беше избран с 26 гласа „за“, четирима против и три недействителни бюлетини. „Приемам избора не като привилегия, а като голяма отговорност и оценка на работата ми досега. Нека продължим да постигаме по-добри резултати за община Петрич“, посочи Георги Тренчев.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK