Отложиха делото по оспорване избора на Общински съвет-Петрич

Снимка: Infomreja.bg, архив

Делото е образувано по жалби на шестима кандидати за общински съветници

Административен съд – Благоевград, отложи делото против избора на Общински съвет - Петрич, образувано по жалби на шестима кандидати за общински съветници.

В открито заседание съдът докладва решение № 216-МИ на ОИК-Петрич от 12.11.2019 г., с което заличава за избран общински съветник Стоян Божинов, който ще заеме мястото на новоизбрания кмет на Сандански - Атанас Стоянов, в Народното събрание, анулира издаденото удостоверение за избора му и обявява за избран за общински съветник Георги Стоилков.

По силата на решението на ОИК-Петрич, съдът заличи като заинтересована страна по делото Стоян Божинов и конституира като такъв Георги Стоилков. В качеството си на страна по делото, Стоилков трябва да бъде призован и запознат с преписката по делото по законоустановения ред.

Делото ще се гледа в открито съдебно заседание, насрочено за 18.ноември 2019 година от 15:00 часа. На първото заседание в съдебна зала се явиха всички жалбоподатели, както и трима от новоизбраните за общински съветници по силата на оспореното решение на ОИК, като заинтересовани страни.

Жалби против решение № 177-МИ от 28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия Петрич за обявяване на избрани за общински съветници в община Петрич в Административния съд постъпиха от Туфчо Сандъкчиев, кандидат за общински съветник от ПП ССД, Борис Лазаров – кандидат от ПП ВМРО, Васил Божанин – от ПП СДС, Георги Ичконов, кандидат за общински съветник от ПП Българска нова демокрация, Янко Стоянов – кандидат-съветник от ПП ГЕБР, и Любомир Георгиев, кандидат за общински съветник от Местна Коалиция „БСП за България /Възраждане/“.

Доводите на жалбоподателите са за некоректно отчитане на действителни като недействителни бюлетини и оспорват истинността на протоколите на всичките 96 на брой секционни избирателни комисии на територията на община Петрич.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK