80 производители в надпревара за най-добро домашно вино в Кюстендил

снимки: infomreja.bg

Традиционният конкурс за най-добро домашно вино се проведе в Кюстендил. Той се прави за осми пореден път по инициатива на читалище Пробуда". И тази година празникът започна със зарязване на лозите, посадени в читалищния двор.

Над 80 участници се състезаваха с произведеното от тях вино - бяло, червено и розе. Шестчленно жури, оглавявано от Павел Петришки - председател на популярната "Партия на любителите на червеното вино", имаха нелеката задача да изберат победителите.

"Виното го оценяваме по неговата бистрота, да е ароматно, приятно на вкус и плътно", уточни Петришки. Той разказа и за амбициите на партията, която постоянно се разраства.

"Свързахме се с нашата сходна партия от Северна Корея. С тях обменяме опит, като те се упражняват на нашия метод за пиене на болно вино от леген без дръжки. Ние пък упражняваме един от техните методи пиене на старо вино, като замезваме със задушени кучешки главички", пошегува се председателят на винената партия.

Докато журито оценяваше произведеното от любителите винари, за доброто настроение на присъстващите се грижеха кюстендилски фолклорни състави.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK