Обичаят Бъдни вечер събра десетки кюстендилци през Етноцентър „Рубин“

Снимки: Infomreja.bg

Събираха средства за 15-годишния Теодор Велинов

Обичаят Бъдни вечер събра десетки кюстендилци пред Етноцентър „Рубин“ - Кюстендил, който за поредна година реши да заложи на традициите и в същото време чрез дарителска кампания да подпомогне лечението на 15-годишния кюстендилец Теодор Велинов.

Тази година групата по автентичен фолклор към НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ – Долно село, пресъздаде един от най-светлите празници, а в непосредствена близост до тях се показваше нагледно как се приготвя качамак и греяно вино, като средствата от продажбата им ще бъдат дарени за Теди.

„Всеки един човек е добре дошъл при нас, още повече, че днес ние успяваме да покажем как съчетаваме традициите с бъдещето. Не по-малко важно е благотворителността, а именно да подпомогнем лечението на едно кюстендилско дете“, сподели управителят на културното звено, Борислав Крумов.

И този път на празника сред атракциите бе кошничарят Димчо Занев, който пременен в народна носия, приканваше малки и големи да се включат в проявата.

На пъстро подредени маси пък можеха да се видят народни носии, сувенири и различни продукти, направени от сръчните ръце на занаятчиите от региона.

А както на всеки празник и на този имаше много танци, песни и веселие, и естествено пожелания за Весела Коледа и щастлива Нова година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK