Ръст на пациенти с бронхит и пневмония в Кюстендилската болница! Настаняват в други отделения

Снимки: Infomreja.bg

Драстичен ръст на пациенти, които са получили усложнения от грипа, се наблюдава в Кюстендилската многопрофилна болница „Д-р Никола Василиев“. Към настоящия момент в отделението по „Пневмология и фтизиатрия“ са настанени около 40 възрастни.

Отделно от тях има и деца, който са настанени за лечение с бронхиолит или пневмония. При тях случаите са 25, уточни пред ИНФОМРЕЖА управителят на здравното заведение в Кюстендил, д-р Александър Величков.

„Направили сме необходимата организация, за да настаним всички болни. Част от тях бяха преместени в други звена, но категорично нямаме пациенти, на които да е отказана медицинска помощ. Мога да кажа, че сме в пълна готовност. На част от пациентите изпращаме проби за изследване, става въпрос за по-тежките случаи, за да сме наясно точно какъв е грипа. Той не е по-различен от този, който върлува в момента в цялата страна“, каза още д-р Величков.

По негови думи пикът на заболеваемостта от грип през тази година не е изненада за медиците. Месеците януари и февруари като цяло са най-тежки за отделението по „Пневмология и Фтизиатрия“.

Той отправи апел към жителите на областния град да не изпадат в паника.

„При грипа винаги могат да настъпят тежки усложнения. Категорично мога да кажа, че лекарите правят всичко необходимо за лечението на пациентите. В момента не се случва нещо по различно, отколкото в предходни години, когато е имало грипна епидемия. Най-важното е ако самото заболяване продължи с висока температура повече от 2-3 дни, пациента да потърси медицинска помощ. Необходимо е също така да се следи постоянно общото състояние на хората, при драстично влошаване веднага да бъде потърсена лекарска помощ в Спешните отделения или личните лекари. В никакъв случай хората не бива да изпадат в паника“, апелира още чрез ИНФОМРЕЖА, д-р Величков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK