80-годишнина на читалищната дейност отпразнуваха в с. Ключ

Юбилеят бе празничен за всички жители и гости

В киносалона на читалище "Гоце Делчев " се проведе тържествено честване на 80-годишнината на читалищната дейност в с. Ключ. През 1939 г. група от младежи от селото решава да развива театрална дейност. Първият председател е Крум Тупаров , секретар Кръстин Гогов и касиер Васил Василев, разказва историята.

Първоначално същите развиват театрална дейност в сградата на бившето кино, а на по-късен етап това става в новата сграда на НЧ „Гоце Делчев“.

През годините освен театрална група има мъжки и женски певчески групи. През 1958 г. с "Вражалец" театралната група печели награда за най-добра група и постановка.

Много са наградите за мъжката и женската певчески групи от техните участия на национални фестивали за народна музика.

Жителите и гостите в препълнената зала на читалището станаха свидетели на богата празнична програма, добре организирана от читалищното ръководството.

Участници в тържествената програма бяха женската и мъжката певчески групи при НЧ „Гоце Делчев“, танцов ансамбъл „Косата“ от с. Ключ, Огражденска четворка и ансамбъл „Гайтан“ - с. Първомай, детски танцов състав от с. Скрът и театрална група от гр. Петрич.

Официален гост от община Петрич е Илияна Попова зам.-кмет на община Петрич. В най-близко време се очаква откриване на постоянна музейна сбирка в сградата на читалището.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK