Възрастен мъж падна на земята след отказ да го допуснат в търговска верига

Снимка: Аз съм от Кюстендил, Анелия Райкова

Не спазил часовия диапазон за пазаруване

Възрастен мъж хвърли патериците си и падна на земята след отказ от страна на охраната да го допуснат да пазарува в един от големите търговски обекти в Кюстендил. Повод за това стана издадената заповед от здравния министър за т.нар. зелен коридор.

Въведената часова зона за пазаруване на хора над 65 години от вчера е от 8 до 10 часа. За да спазят разпоредбите на властите и да не отнесат глоби, на служителите на супермактетите им се налага да връщат пенсионери.

Такъв е и този случай, а снимката на възрастния мъж беше публикувана във фейсбук групата „Аз съм от Кюстендил“.

„Възрастен човек с патерици не беше допуснат от охрана да пазарува, въпреки молбата му, че му е сложно да се върне и да идва пак, че като се зарази на него и без това не му остава много. Извикаха и полиция заради „престъпника“. Е така умират хората, а не от Ковид“, посочи в публикацията си авторката на снимката Анелия Райкова. След описаната от нейна страна ситуация последваха множество коментари от страна на хората.

По-голямата част от тях изказаха възмущение от случилото се, но все пак такава е заповедта. Искани се или не, тя трябва да се спазва. Друг е въпросът до колко по този начин възрастните хора са защитени, спазвайки времето от 8 до 10 часа, и дали ако случайно забравят да си купят хляб или лекарства трябва да чакат до другия ден в същия диапазон от време?

Няма как да упрекнем и охраната на който и да е търговски обект, че връща възрастните, защото в противен случай ще глобят тях. Просто такива са заповедите, а на нас единственото, което ни остава е да ги спазваме…..

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK