8 учители от Професионалната гимназия по туризъм в Кюстендил посетиха Бергамо, Италия

Снимка: Infomreja.bg

8 учители от Професионална гимназия по туризъм - Кюстендил по професионална подготовка, английски език и информационни технологии с ръководител на групата Елена Петкова посетиха град Бергамо, Италия.

В рамките на 8 дни те проведоха своята мобилност по проект "Професионално образование и бизнес заедно - ключ към успешна реализация на пазара на труда". Екипът посети професионални училища и бе запознат с образователната система в провинция Ломбардия.

Преподавателите от кюстендилската професионална гимназия проведоха срещи и обмениха опит с ръководители на гимназии и свои колеги, бяха въведени и в учебна ферма.

"Това, което ни направи впечатление е, че учебната база там е много добра. Образованието е задължително до 10-и клас, а приемът в професионалните училища става след 7-и клас. След втората година започват и практиките. Дуалното обучение е добре развито, туристическата индустрия също. Там на място видяхме нагледно как професионалното образование е свързано с бизнеса", обясни за ИНФОМРЕЖА ръководителят на българската група Елена Петкова - главен учител и преподавател по английски език.

Стана ясно, че са предложени варианти за бъдещи практики в рамките на по три месеца на ученици от кюстендилската гимназия в Северна Италия. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK