На 27-и май отварят детските градини и ясли в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Стадион „Осогово“ отваря на 26-и май при строги мерки

На 26-и май отваря стадион „Осогово“ в Кюстендил при изключително сериозна дисциплина. Не повече от 10 човека могат да посещават колективните спортове в закрито помещение и не повече от 20 в индивидуалните. Ще бъде провеждана строга дезинфекция, ще се мери и температурата от ръководителите на екипите, обяви на пресконференция кметът на Кюстендил Петър Паунов.

На следващия ден - на 27-и май, се отварят детските градини и ясли. Не е препоръчително да се използва обществен транспорт преди детето да отиде на детска градина. Детските заведения трябва да бъдат уведомени поне два дни предварително, обяви още кметът.

По негови думи вече са подготвени всички екипи, ще бъде извършвана и много строга дезинфекция. Ще се спазва и дистанция при предаването на децата, както и при тяхното взимане. Предвидени са и необходимите механизми да има разстояние между групите.

„Отделно от това децата ще бъдат измервани с живачен термометър на първия ден при постъпване в детска градина или евентуално при съмнително поведение. Дете, което има температура 37.3 не трябва да посещава детска градина, трябва веднага родителите да се свържат с личен лекар“, категоричен беше Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK