Глобиха 33-ма собственици на безстопанствени коне в Дупница

Снимка: Infomreja.bg

„Арестуваха“ 46 животни за година

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев ще изиска със свое писмо до ОДБХ-Кюстендил, списъка на всички собственици на коне и техният брой на територията на града и селата. Причината за това са, зачестилите нощно време свободно движещи се коне в района над Парк "Рила" и в района на главен път Е-79.

Всеки един от животновъдите ще бъде официално предупреден за съответните наказателни и административни мерки. Справката със собствениците ще бъде предоставена и на РУ-Дупница, които също да предприемат дейност по уведомяването им.

Животинският обект, където се прибират свободно движещи се коне работи през деня, като за миналата година са "арестувани" 46 животни на 33-ма собственици - 22-ма от тях са от Дупница, а 9 от село Бистрица.

За всяко животно, се плаща 20 лв. за залавяне и 25 лв. за престой до 24 часа. За последния месец на миналата година са прибрани 8 коня на 3-ма собственици.

Свободно пуснатите коне през деня намаляха драстично, но за сметка на това продължават набезите вечерно време и най-вече през нощта, което създава предпоставки за ПТП-та по улиците.

При нощните набези, служителите на реда ще могат да установяват и санкционират собственика им, тъй като животинският обект работи през деня.

 

КОМЕНТАРИ

77718:48 - 11.01.2020
Иска се крути мерки а не предупреждения, във сатовча,,с. Плетена,, има свободно напуснати на пройзвола на съдбата 120 коне и 50бр. Крави, от общината никоя година не се вземат никакви мерки .хората са принудени сами да се справят със тази напаст, резултата е една разстреляна крава ,две пастирски кучета и десетки заешки сачми във телата на конете, собствениците който не си стопанисват стоката и унищожават чуждата собственост трябва да бъдат натикани в затвора. Държавата я няма ,,мамка му,,. Незнам защо държавниците вземат заплати, дано да им приседнат техната ....... ????.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK