8 медала завоюваха състезателите на спортен клуб по батут „Евротрамп“ - Кюстендил

Снимки: СК "Евротрамп"

Кюстендилските батутисти от клуб "Евротрамп" се завърнаха с осем медала от финала на Държавното първенство по батут, двоен мини батут и пътека, което се проведе от 27 до 30 октомври в Сливен и Ямбол. 

На двоен мини батут във възрастова група 11-12  годишни шампион е Еманоил Валентинов. В същата категория на олимпийската дисциплина голям батут Еманоил отново се окичи със злато. Шампионска титла за състезатея на "Евротрамп" и при синхроните заедно с неговия съотборник Кристиян Петров.

Денислава Георгиева е трета на Двоен мини батут във възрастова група 11-12 годишни. Бронзов медал в същата дисциплина в категория до 10 годишни и за Кристъл Станкова. Малката Кристъл е трета и в индивидуалната надпревара на голям батут при момичета до 8 години.

"Евротрамп" са втори в отборното класиране на Двоен мини батут.

Георги Пангев и Светлин Георгиев се окичиха с бронз при синхронните двойки момчета 9-10 годишни.

При девойки ст. в. 13-14 годишни Нина Близнакова се класира трета на голям батут.

Треньори на кюстендилската школа по батут са Асен Стоицов и Ангелина Богословова. 

"Поздравявам децата и треньорите за постиженията. Тази година в  състезанието се включиха рекорден брй участници. Борбата бе тежка, но представянето на кюстендилци бе добро. Доволни сме от подготовката на състезателите, има още много работа. В края на седмицата "Евротрамп" ще отпътуват за Русе, за да вземат участие в турнир "Дунавска перла", който ще се състои на 4, 5 и 6 ноември в мултифункционалната зала "Булстрад Арена". Турнирът ще включва представяне на спортовете батут, спортна акробатика, худ. гимнастика и спортна гимнастика. Ще бъде много интересно състезание, за първи път в България ще се проведе турнир в този формат", заяви Иво Кръстев, който е главен съдия на Държавното първенство по батут и председател на "Евротрамп" Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK