Между 5 и 10% е посещаемостта в детските градини в община Кюстендил

Снимки: Infomreja.bg

До неделя остават затворени Спортен комплекс „Осогово“ и Общинския театъра

Посещаемостта в детските градини на територията на община Кюстендил се запазва между 5 и 10 %, предприетите мерки към момента дават резултат. Заболяемостта от грип /щам Б/ намалява, обяви на пресконференция днес, кметът на областния град Петър Паунов. Той уточни, че до неделя, включително, ще бъдат затворени както Спортния комплекс „Осогово“, така и общинския театър и киното.

„От понеделник те ще отворят отново врати за нормална посещаемост. Това, което отново моля и напомням, е да спазваме лична хигиена, не бих я нарекъл засилена и периодично да проветрявате помещенията.

Към този момент не се събирайте на закрито и пазете възрастните хора. Имаме готовност да започнем една нормална следваща работна седмица. Мерките са дали резултат и няма основание за притеснение. Медицинските експерти са налице и в момента нямаме други тревоги. Продължава и дезинфекцията във всички обществени сгради“, обобщи още ситуацията кметът Петър Паунов.

Той добави, че във връзка с техническо обследване, утре на жп-надлеза на улица „Петър Берон“, между 10 и 18 часа, движението ще се осъществява в едната от лентите. Екип от София е пристигнал за обследване на техническото състояние на района.

„Знаете, че там има признаци, които ни смущават, така че на място пристигат експерти, които през деня ще работят. Именно заради това движението ще се извършва в единия ръкав, в зависимост от това къде се извършва обследването“, каза още градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK