Кметът на Разлог и зам.-министър Николова прерязаха лентата на поредната обновена сграда в града

Снимки: Община Разлог

Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и зам.-министъра на Регионалното развитие и благоустройството г-жа Деница Николова прерязаха лентата на обновена жилищна сграда в Разлог.

Честта да  прережат трикольорната лента имаха и д-р Емил Тончев – народен представител в 44-то Народно събрание на Република България и д-р Мария Копанарова – председател на ОбС-Разлог.

Многофамилната жилищна сграда се намира на  ул. „Георги Бенковски” № 1 в град Разлог и е обновена по проект „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог – втора група”.

На тържествената церемония по рязане на лентата присъстваха представители на сдруженията на собствениците на блоковете по проекта, представители на фирмите изпълнители, ръководството на Община Разлог, служители на общинска администрация – Разлог, жители и гости на града.

Основна цел на проекта е да се достигне по-висок клас на енергопотребление във всяка една от многофамилните жилищни сгради,  да бъдат намалени разходите за енергийно потребление и емисиите на парникови газове в Разлог. Очаква се да се осигури по-добро качество на въздуха, условия за живот и работна среда.

По проекта са изпълняват строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, осигурена е и достъпна среда за хора в неравностойно положение.

 Общата стойност на Договора за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проекта е в размер на 1 297 408.59 лв., от които европейското съфинансиране е 1 099 998.19 лв., националното съфинансиране е 194 117.33 лв., собственото финансиране е 3293.07 лв.

Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK