Одобрено е проектното предложение за саниране на 7 многофамилни жилищни сгради в Дупница

Снимка: Infomreja.bg
Със свое писмо от днес, зам.-министъра на МРРБ Деница Николова уведоми кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев, че Управляващият орган на Оперативна програма "Региони в растеж" е одобрил проектното предложение за саниране на 7 многофамилни жилищни сгради.
 
За целта, ще бъдат отпуснати 2 478 881,73 лв безвъзмездна финансова помощ по тази програма за въвеждане на енергоспестяващите мерки. Следващата седмица, инж.Чимев ще сключи договорът за парите, след което започва да тече 18-месечен срок, в който трябва да бъдат проведени процедурите по избор на изпълнители и реализирано санирането.
 
Блоковете бяха определени от комисията още като стартира програмата преди 2 години, а останалите очакват държавно финансиране по Националната програма, по която 23 блока в Дупница бяха санирани.
 
7-те многофамиилни жилищни сгради са: на ул. "Трети гвардейски полк" 12 и 14, ул."Велико Търново"1, ул."Св.Иван Рилски" 72, ул "Иван Вазов" 59, бл.90 в жк.Бистрица и бл.4 в жк. Развесена върба., а общият брой на домакинствата в тези сгради е 174. 
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK