Горещ уикенд, мощни бури и градушки другата седмица

Снимка: Infomreja.bg

Днес ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но вероятността за валеж е малка.

Температурите ще бъдат от 28 до 33, 34  градуса. Утре ще бъде горещо, с температури от 32 до 37 градуса. Слънчево, с развитие на купеста облачност след обяд, но почти без валежи - такива са възможни в централната част на Стара планина.

През нощта срещу понеделник над Северна България ще проникне по-хладен въздух и по поречието на Дунав не е изключено да превали краткотрайно.

В понеделник температурите ще са от 28 до 35 градуса. Около и след обяд ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици на места. Ще духа умерен и временно силен западен вятър.

Във вторник около обяд на много места ще превали и прегърми, не са изключени и локални градушки. След обяд явленията от запад на изток ще стихват. Температурите ще се понижат и ще бъдат от 25 до 32 градуса.

Малко под обичайните за сезона ще са температурите в сряда, от 25 до 30 градуса. Слънчево, с купеста облачност, но малка вероятност за превалявания.

Мощни гръмотевични бури и градушки ще има в четвъртък над западната половина от страната, според сегашните предварителни прогнози. По-късно подобни явления ще има и над северните и централни райони.

В петък ще бъде сравнително хладно за юли, с температури от 22, 24 до 28 градуса. Подробности за времето през следващата седмица очаквайте и в следващите дни. /dir.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK