500 порции курбан раздадоха на Спасовден в Радомир

Снимки: Община Радомир

Празникът започна сутринта със света литургия и молебен за здраве

Близо 500 порции овнешки курбан раздадоха на Спасовден в Радомир. Курбанът бе приготвен от 5 готвачки от детските градини “Радомирче” и “Осми март” в града. Освен месото, специалната рецепта за курбана включваше още и зрял фасул, кромид лук, паприкаш, брашно, сол, червен пипер, джоджен и олио.

Празникът започна сутринта със света литургия и молебен за здраве, отслужени от отец Александър Стоев, архиерейски наместник на Радомирска духовна околия, в църквата "Свети Димитър" в Радомир. Присъстващите на литургията вярващи взеха нафора и светена вода, които занесоха у дома за здраве.

След края на литургията, отец Александър Стоев се отправи към детска градина “Радомирче”, където освети на място празничното ястие, преди то да бъде раздадено на миряните. Осветени бяха и ръчно направените от жени от Радомир питки.

Отец Александър Стоев изрази надежда, че пред човечеството предстоят по-светли дни и най-лошото с пандемията от коронавирус вече е минало. В тази насока са молитвите и на всички духовни лица у нас, допълни още той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK