77 години от гибелта на Вапцаров

Уважаеми българи,

Уважаеми съграждани, скъпи колеги, ученици и родители,

На 22-ри юли се навършват 77 г. от гибелта на Никола Вапцаров. Нека всички от нашето училище, което носи името на Вапцаров, да се преклоним дълбоко и с уважение пред неговата памет!

За нас това е един специален ден, тъй като ПЛТГ „Никола Й. Вапцаров" - гр. Банско, отбелязва поредна годишнина на безсмъртие на нашия патрон – големия  поет, пламенен патриот и романтик с национално самосъзнание - Никола Вапцаров.

Израснал в семейство на бански родолюбиви българи. Майка му - учителка, а баща му - войводата Йонко Вапцаров, активен участник в национално-освободителното движение в Македония, го възпитават в дух на патриотизъм и родолюбие.

Просветното дело в нашето училище е неразривно свързано с многовековната история на родния край. Нашият задружен учителски екип формира и възпитава с цялата си педагогическа дейност хуманни качества в нашите ученици, които работят и за добрите традиции на учебното ни заведение.

Вапцаровите творби са прекрасно средство и пример за възпитание на учениците ни, които по Вапцаровски работят и участват в различни практики и дейности и издигат авторитета на училището ни.

Нека отбележим тази дата, да се обединим и още по-задружно да работим за  нови още по-големи успехи!

 

Димитър Баряков

Директор на ПЛТГ „Никола Й. Вапцаров" - гр. Банско

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK