77 деца участваха във „Вълшебен общ свят“ към ОДЗ „Мечта“ – Кюстендил

снимки: ОДЗ "Мечта"

77 деца, от които 47 от ромски произход, бяха обхванати по проект „Вълшебен общ свят“ към Обединено детско заведение „Мечта“ в Кюстендил.

След 9-месечна работа проектът вече е финализиран, похвали се директорът на ОДЗ “Мечта“ Ани Ангелова. Стойността му е 24 075 лв., а дейностите, които бяха включени, са: “Природен свят”, “Танцът на мажоретките”, “ Хайде да играем басктебол”, “Веселите ноти” и Празник “Цветна въртележка”.

Още при старта на инициативата стана ясно, че идеята е да се осигури равен достъп до качествено образование и равноправна интеграция в обществото на всички деца. Благодарение на този проект част от малчуганите имаха възможността в рамките на 5 дни да се забавляват на „Зелена детска градина“ в Профилакториума “Три буки” в Осоговската планина.

Отделно от това най-малките кюстендилци посетиха и хижа „Иглика“ . Там те се запознаха с родната природа и наблюдаваха обекти и явления в естествени условия.

Събраха природни материали, с които обогатиха ателиетата към детското заведение.

Заниманията в ателие „Природен свят“ създадоха интерес у децата към родната природа и стремеж за нестандартно общуване, коментираха още от ОДЗ „Мечта“.

 

снимки: ОДЗ "Мечта"

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK