Димитрови – семейството обущари с отношение към клиента

Снимка: Infomreja.bg

Те са семейство, но не какво и да е, а семейство обущари - Димитър и Емилия Димитрови. В града под Хисарлъка добре познават работата им, защото не един и двама кюстендилци са ползвали техните услуги. От 2006 година Димитър е самостоятелен в занаята, съпругата му навлиза в него малко по-късно, през 2009г.

И двамата казват, че занаята не е лесен и то най-вече защото с „хора трудно се работи, а някои имат абсурдни претенции“. „Има хора, които искат от нищо, нещо да се направи. Мислят си, че обущаря може да им направи обувката нова, но не правят сметка, че са я дали на ремонт“, споделят семейството обущари. По думите им „занаят пари чини“, но и забогатели от работа няма. „Има много капризни клиенти, на 20 човека се намира един благодарен, който да оцени труда ни.

Има хора, които си купуват евтини обувки, но има и такива, които носят скъпи обувки, които пак имат нужда от ремонт понякога. Няма гаранция, че скъпото е качествено, но все пак евтиното излиза по-скъпо. Имаме случаи, в които на хората не им се занимава да си ползват гаранцията, защото много ги бавят, а предпочитат да прибягнат до нашите услуги“, коментират обущарите.

Емилия споделя, че занаятът й е интересен и всяко ново нещо е предизвикателство за нея. Твърди, че трудна работа няма, когато човек има желание се справя с всичко. Димитър и Емилия имат син и дъщеря. За сина си определено казват, че не проявява интерес към техния занаят, дъщеря им проявява известно любопитство, което по думите им ще бъде по-скоро до време. И двамата са единодушни в пожеланието си за повече работа и по-разбрани клиенти. 

 

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Искра Боцева21:29 - 09.08.2017
Познавам ги лично и знам, че са много добри хора и отлични професионалисти. Еми и Митко, бъдете здрави и сплотени, успешни и заразявайте с човечността си!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK