Представят най-големия и първи по рода си Исторически парк в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Най-големият и първи по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк от този тип в света ще отвори врати в България тази пролет.

Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация.

На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб, Исторически парк ще разказва историята на посетителите си и чрез въвличането им в тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото, както и традиционни ястия, места за настаняване и зони за отдих, детски кът и сувенирен магазин.

По създаването на Исторически парк се работи от над 8 години, а от момента на планирането досега са въвлечени над 4000 души специалисти във всяка област. Използваните материали са изцяло автентичните за епохите - камък, дърво, мрамор и керамика.

Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година.

В момента тече изграждането на първата фаза – халколит, неолит и траки, и зона за почивка с езера, която ще бъде завършена до 22-ри юни 2019 г., когато Паркът ще отвори официално врати за посетители.

Проектът за Историческия парк ще бъде представен за първи път в Кюстендил, като събитието ще се проведе на 20 март от 17 часа в сградата на Читалище „Братство 1869“ – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK