750 участници посрещна Кресна във възродения Детски фолклорен фестивал "Веселяче" (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Рекорден брой участници посрещна Кресна във възродения Детски фолклорен фестивал "Веселяче". 

Форумът се провежда отново след 3-годишно прекъсване по инициатива на кмета на общината Николай Георгиев. 

В деветото издание се включиха 750 изпълнители - певци, танцьори и инструменталисти от всички краища на страната, които огласиха целия град с фолклорни напеви и ритми. Тази година имаше и международно участие, което бе представено от 30 музиканти от Македония. 

Градоначалникът Николай Георгиев откри фестивала и не пропусна в аванс да поздрави всички малки самодейци с предстоящия Международен ден на детето - 1 юни, след което откритата сцена пред сградата на общината бе отстъпена за изява на младите таланти. 

Слънчевото време събра в центъра на Кресна стотици местни жители и гости, които през целия ден се наслаждаваха и бурно аплодираха фолклорните изпълнения на децата. 

Фестивалът „Веселяче“ е с конкурсен характер. Право на участие имат деца до 18 години, разпределени в две категории с пет раздела, като всеки има по три възрастови групи.

Талантите и постиженията на малчуганите оценяваше професионално жури. Негов почетен председател бе голямата звезда на българската естрада, фронтмен на група "Трик" и участник в десетки музикални формати, конкурси и развлекателни шоу програми - доц. Етиен Леви.

"За мен е чест да бъда част от фолклорния фестивал в Кресна и така да подкрепя усилията на децата участници. Българският традиционен фолклор във всичките му форми е оставил траен отпечатък в моето творчество и израстването ми като музикант и музикален педагог. За мен е изключително вълнуващо да наблюдавам изпълненията на децата и да отлича най-добрите от тях", коментира звездата от "Като две капки вода". 

За всяка възрастова група в отделните категории бяха присъдени първо, второ и трето място, както и специална награда, а всички индивидуални участници и групи получиха грамота.

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ФЕСТИВАЛА ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK