"Четири лапи" с обучение за спасяване на големи животни при бедствия в курортен комплекс "Семково"

Снимки: Община Белица

Кметът на община Белица, Радослав Ревански, приветства днес с добре дошли участниците в образователния семинар, организиран от Фондация „Четири лапи интернешънъл".

В приветствието си градоначалникът сподели пред гостите, че е много щастлив за това, че се намират на територията на община Белица: "Тъй като моята работа като кмет на общината е да се грижа за хората, съм трогнат от факта, че темите в семинара засягат не само защитата на животните при бедствия, но са и с грижа за хората за опазване на тяхното здраве и живот".

Пред всички присъстващи кметът заяви, че по време на предстоящото петдневно обучение могат да разчитат на всичко, което им е необходимо за осъществяване на практическите им занимания и всичко, от което имат нужда по време на пребиваването си в община Белица, след което остана на семинара. 

Обучението, което комбинира теоретична и практическа част, е организирано от директора на отдел „Помощ при бедствия” Джексън Зи. То се провежда в курортен комплекс "Семково", на територията на община Белица от 28.08. до 01.09.2017 г.

Подготовката и провеждането на семинара за пореден път стават пример за отличното сътрудничество между представителите на международната фондация за защита на животните и местната власт в община Белица. 

Инструктор при обучението е признатият експерт в областта д-р Ребека Хименез от САЩ. Участници са респондери при бедствия и аварии от различни офиси на ЧЕТИРИ ЛАПИ - от Австрия, България, Румъния, Швейцария, Белгия, както и партньори от различни международни и местни институции и организации – Противопожарна служба, Гражданска защита, Червен кръст и др. 

Когато говорим за TLAER, става въпрос за практическите съображения, поведенческото разбиране, специализираното оборудване, техниките, методологиите и тактиката, които стоят зад безопасното измъкване на живи големи животни от прихващане (потънали в ремарке, канавки, кал, огнища на плевня) при местни извънредни ситуации или райони с бедствия.

Целта на семинара е да спомогне създаването на професионално обучени съвместни екипи на неправителствени организации за защита на животни и представители на държавни спасителни служби, които да реагират ефективно и при гарантирано ниво на безопасност при нужда от спасяване на хора и животни.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK