75 випускници получиха дипломите си и се сбогуваха с ПГ по МСС в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Янко Мълчанков, Сюзън Баделска, Адиле Купенова, Фатме Белянска, Димитър Стаменов, Димитър Лазаров и още много други абитуриенти от ПГ по МСС „Пейо К. Яворов" в Гоце Делчев са отличниците на завършилия средното си образование випуск 2014.

Дипломите в последния учебен ден както на отличниците, така и на останалите зрелостници, връчи лично директорът на гимназията Петър Гудев. Към тях той се обърна с "Дами и господа", с което изрази уважението си и постави равенството с порасналите млади хора, които според Гудев и учителите от школото вече са готови да вземат в свои ръце съдбите си и да управляват отговорно живота си.

Наред с дипломите си за завършено средно образование, младежите получиха и свидетелствата си за придобити специалности по професиите „Технолог по качество на храни и напитки”, „Готвач” и „Монтьор на транспортна техника”, даващи им още по-голяма сигурност  за успешна реализация на пазара на труда.

„Не спирайте до тук, не се примирявайте с посредствеността", бе най-ценният съвет, който получиха на изпроводяк 75-те възпитаници на гимназията от директора Петър Гудев. Той  си припомни на глас първата среща с випуска преди четири години, несигурните им първи стъпки и погледи, което му даде повод да продължи с паралела за израстването и постигнатото през тези години от младите хора, които напускат училището готови за живота.

"Бъдете живи и здрави и направете правилния избор", пожелаха на красивите момчета и момичета директорът Петър Гудев и класните им ръководители Юлия Гюдженова, Любен Таушанов и Бистра Дапева.

От своя страна дипломиралите се випускници не забравиха да поднесат сърдечните си благодарности и извинения към останалите им преподаватели, с които през последните четири години, в периода на съзряването си, заедно са постигали успехи и са им се радвали, тъжали са заедно за лоши оценки, лични драми и разменените взаимни по-остри думи.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK