Двама мъже - извършители на грабеж, са установени и задържани в Търговище

Снимка: Infomreja.bg

Потърпевшият, от когото е била отнета сумата от 2000 лв., е гражданин на Белгия

На 20 февруари, малко преди полунощ двама маскирани чрез използване на сила са отнели сумата от 2000 лв. от 50-годишен мъж – белгийски гражданин, пребиваващ в странат. Веднага след получаване на сигнал за инцидента са предприети незабавни действия за установяване на извършителите на деянието.

Професионалната работа на криминалистите от РУ-Търговище, и на техни колеги от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в областната дирекция своевременно е дала своя резултат - само за няколко часа извършителите на грабежа са установени и задържани. Това са 26-годишен мъж от Търговище и 21-годишен мъж от с. Лиляк, община Търговище.

При извършени процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в условията на неотложност в дома на единия от тях е намерена паричната сума от 2000 лв., която е била отнета от потърпевшия, както и двете маски, които извършителите използвали.

Двамата са задържани за срок до 24 часа на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. Днес предстои те да бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено престъпление по чл. 198 от Наказателния кодекс.

По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават и се извършват под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Търговище.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK