728 шофьори от Кюстендилска област са проверени при операция на TISPOL

Снимка: Infomreja.bg, архив

В периода 5 - 11 юни Областната дирекция на МВР в Кюстендил проведе специализаирана полицейска операция по линия на TISPOL. 

Водачите на МПС бяха тествани за употреба на алкохол и упойващи вещества, проверяваше се и за валидност на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“.

На територията на Кюстендилска област бяха проверени 728 водачи. Установените да управляват след употреба на алкохол са 14, употребилите упойващи вещества са 3-ма, без застраховка ГО са били 7 водачи.

409 от всички нарушения са установени на територията на РУ-Дупница, главен път Е-79 и автомагистрала „Струма“ – водачите, употребили алкохол, са 11, 2-ма са управлявали след употреба на упойващи вещества, 4-ма са управлявали автомобилите си без застраховка ГО.

Проверените водачи на територията, обслужвана от РУ-Кюстендил, са 229, 3-ма водачи са управлявали след употреба на алкохол, 3-ма са били без застраховка ГО.

На територията на РУ-Бобов дол е установен един водач да управлява след употреба на упойващи вещества. Всички водачи, установени с нарушения са санкционирани по Закона за движение по пътищата. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK