60 000 цигари, опаковани като дрехи и книги, задържаха на митницата

Снимка: Митница

Пратките са били за Великобритания

60 000 къса (3000 кутии) цигари, опаковани за изпращане към Великобритания като дрехи и книги, иззеха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при две проверки в София.

Първата пратка е установена в спедиторски склад на 26.11.2019 г. По метода анализ на риска са селектирани съмнителни пратки, една от които по описание съдържала дрехи. Проверяващите установили, че вместо текстилните изделия в нея са опаковани 20 000 къса тютюневи изделия (1000 кутии) – цигари с валиден български бандерол и закупени от търговската мрежа.

На 28.11.2019 г. при друга проверка на селектирана пратка, митническите служители иззели 40 000 къса (2000 кутии) цигари също с валиден български бандерол, описани като книги.

Въпреки че са с валиден български бандерол, тютюневите изделия и в двете пратки са били предназначени за нелегално разпространение във Великобритания. Те не са били обявени и съответно не са разполагали с необходимите документи съгласно Закона за акцизите, които се изискват при изпращане на акцизни стоки в търговски количества между държави членки на ЕС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK