Задържаха 48-годишен мъж от Разград след гонка с полицията

Снимка: Infomreja.bg, архив

Водачът блъснал два полицейски автомобила и още три частни коли

48-годишен мъж от Разград е задържан в полицейския арест.

Около 10.30 часа на тел.112 е получен сигнал за водач на "Пежо 407", който се движи неадекватно по улиците на областния център. При опит да бъде спрян по бул. "Княз Борис", мъжът не се подчинил, ускорил и продължил движението си към жп гара Разград.

Последвало преследване, като пътните полицаи потърсили съдействие от патрулен екип. Препречили пътя му по улица "Грънчарска", но водачът блъснал двата служебни автомобила и още три частни коли, паркирани до близките жилищни блокове.

Малко по-късно е задържан и отведен в Районното управление. По първоначални данни не е установена употреба на алкохол или наркотици. В хода на образуваното следствено дело ще се изясняват причините за поведението му.

Сигнал за пътно-транспортно произшествие е получен около 14.50 часа на 16 октомври в РУ-Исперих. При управление с несъобразена с пътните условия скорост 53-годишен водач на „Рено Канго“ губи контрол над автомобила и се блъска в насрещно движещото се „Ауди А4“, шофирано от 32-годишен мъж от село Белинци по пътя между Исперих и Лъвино.

Пробата с дрегер на водача на „Рено“-то отчела 1,38 промила алкохол. Мъжът е задържан в РУ-Исперих. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Неправоспособен водач предизвика пътно-транспортно произшествие на пътя между исперихското село Китанчево и силистренското Паисиево. При разминаване 62-годишният мъж от дуловското село Боил, който управлявал „Опел Вектра“, не осигурил достатъчно странична дистанция и ударил движещия се в съседната лента „Фолксваген Шаран“, шофиран от 35-годишен мъж от село Китанчево.

Пробата на виновния водач за употреба на алкохол отчела 1,40 промила. Задържан е в РУ-Исперих. Започнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK