72-годишен мъж изгоря при пожар в дома си

Снимка: Infomreja.bg, архив

Инцидентът е станал в село Босилково, община Сунгуларе

Възрастен мъж изгоря при пожар в дома си в сунгуларското село Босилково.

Сигналът за горяща къща в Босилково е подаден в Районното управление в Сунгуларе към 19.26 ч. снощи. Къщата е била обитавана от трудно подвижен 72-годишен мъж.

Дошлите на място полицейски служители установили, че сигналът е подаден от сестрата на мъжа, живееща в съседен имот. По думите й, тя забелязала дим от прозорците на обитаваната от брат й стая и заедно с други жители от селото започнали с подръчни средства да гасят пожара.

При потушаването му констатирали, че е изгоряло леглото с дюшека и одеялото, на което лежал 72-годишния мъж. От инцидента същият е починал, като тялото му било силно обгоряло.

При извършения оглед в близост до леглото са открити пепелник и кибрит. Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ - Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26.12.тази година около 14.09 ч. в Райнно управление - Несебър, е получено съобщение за пожар в частна едноетажна къща, разположена на ул. «Първи май» № 9 А в с. Кошарица, обитавана от 60-годишен мъж.

Установено е, че причина за инцидента е запалване на печка с дърва. От пожара изгоряла цялата къща, както и съхранявано в нея имущество. От инцидента пострадал 60-годишния мъж, който с изгаряне по тялото, е настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас, без опасност за живота. Огънят е потушен от два противопожарни екипа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK