70 курсисти от школата за командоси в Гоце Делчев завършиха курс за охранители

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Първите 70 курсисти на Регионалния център за обучение на командоси в Гоце Делчев успешно завършиха курс за охранители. Пред комисия всички курсисти положиха изпит по дисципллините, в които бяха обучавани в продължение на шет месеца от треньора Костадин Мечкаров, бивш заместник-началник на РУП - Гоце Делчев.

До дни представителите се успешно курсисти ще получат сертификати за професионални охранители на официална церемония. Директорът на центъра Костадин Мечкаров увери, че всички сертифицирани охранители ще имат възможност да започнат работа в различни частни фирми и държавни институции в цялата страна.

Според новите законови разпоредби за занимаващите се с охранителна дейност вече не е достатъчно да са с добра физическа форма и опит, а да имат сертификат за успешно преминато обучение. 

Изпитът за завършване на курса за командоси се проведе пред многобройна публика, а изпитващите бяха безкомпромисни в оценките и изискванията.

Претендентите демонстрираха усвоените тънкости за охрана, отбрана, ръкопашен бой и защита на населението при бедствия. Председателят на гръцката асоциация за обучение и подготовка на охранители и командоси Симон Захополос бе сред   професионалните оценители в изпитната комисия.

В комисията бе и Снежана Влахова, която през май завърши средното си образование и бе една от най-атрактивните абитуриентки. От няколко години тя тренира усилено в школата на Мечкаров таекун-до и е достигнала до "червен колан" в любимия си спорт. В курса, който приключи преди дни, Снежана Влахова усъвършенстваше и професията командос.

Преди месец учениците на Костадин Мечкаров преминаха през вътрешен изпит, а самият той получи сертификат за официален член на Международната асоциация на командосите. Престижният сертификат заедно с удостоверение за членство в гръцката асоциация Мечкаров получи лично от Симон Захополис.

 

КОМЕНТАРИ

niki11:06 - 14.10.2017
kjg i john Ти по-добре първо се научи да пишеш грамотно, пък после съди Мечкаров какво не ти дал, че със сигурност не си го и заслужил и се научи да го казваш лице в лице , в интернет всеки може да пише!!!!! Малоумник
kjg13:52 - 16.01.2013
neka Me4karov razdade sertifikatite na mom4etata pak togava da se hvalqt. samo gi laji
john18:45 - 09.06.2012
proshtavaite no nqma kak da go vzema tova na seriozno kato se ima predvit koi go rakovodi i kade se namira centara a imenno Mechkarov vav dvora na selskoto !!!!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK