Виктор Янев участва в Международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути

Снимка: ОА - Кюстендил

Областният управител на Кюстендил, Виктор Янев, ще вземе участие във Втория международен конгрес на световните цивилизации и историческите маршрути, който ще се проведе на 15-16. ноември в град София.

Областният управител на Кюстендил ще присъства днес на срещата на високо ниво, която е и основен акцент на конгреса. В рамките на срещата, високопоставени ръководители на туристически администрации от цял свят ще обсъждат ролята, която имат местната власт и институциите за устойчиво развитие и културния туризъм, в частно – историческите маршрути.

„Сред основните теми, които ще бъдат дискутирани по време на форума, са още: възможностите и предизвикателствата пред световните цивилизации и културните маршрути; новите социално-икономически възможности за развитие на устойчив туризъм, добрите практики – като инициативата „Западният път на коприната“, коментира Виктор Янев.

Очаква се събитието да бъде открито от министър-председателя Бойко Борисов и кмета на София Йорданка Фандъкова. В церемонията по откриване участие ще вземат и генералният секретар на Световната организация по туризъм – Зураб Пополикашвили, както и министърът на туризма – Николина Ангелкова.

В рамките на събитието, Министерството на туризма организира и двудневно туристическо изложение с представяне на български традиционни продукти, което ще се проведе в Античен комплект „Сердика“.

По време на изложението ще бъдат представени местни обичаи, типични български ястия и напитки, както и културни възстановки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK