7 кметове и 15 наместници ще управляват селата в Благоевградско

Атанас Камбитов, снимка: infomreja.bg

С петима по-малко ще са кметовете на кметства в община Благоевград през новия мандат, с което броят им става от 12 на 7. За сметка на тях с петима се увеличават кметските наместници, които вече ще са 15. Предложението е на общинския кмет Атанас Камбитов, което ще се гласува на заседание на местния парламент утре.

Така 22-ма кметове и наместници ще управляват 25-те села на територията на общината. Сметката показва, че някои наместници ще обслужват повече от едно населено място, но засега не е ясно на кои управници ще бъде вменен този ангажимент, както и за кои точно села ще отговарят.

Жителите на петте села - Зелен дол, Лешко, Българчево, Еленово и Селище, досега избираха сами кметовете си, но след промените в Закона за административно-териториалното устройство управниците им вече ще назначава градоначалникът Атанас Камбитов. Причината е, че броят на населението в тях е под 350 души.

След като промяната в числеността на общинската администрация се утвърди от местния парламент, ще станат ясни и имената на новоназначените кметски наместници в Благоевградско.

 

КОМЕНТАРИ

ми13:30 - 26.01.2012
До кога ще назначават пенсионери за наместници( Тоя на Българчево е пенсионер??
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK