7 клуба от Кюстендилско подписаха договори по програма “Спорт за децата”

снимки: infomreja.bg

7 спортни клуба от Кюстендилско подписаха договори за одобрени проекти по програма “Спорт за децата в свободното време” към Министерството на младежта и спорта.

Общатата стойност на програмата в национален мащаб е 1 млн.лв., обяви Иво Герасимов, който от една седмица е назначен на длъжността главен експерт за административния окръг Кюстендил, Перник и Благоевград.

Днес той бе представен официално от областния управител Иван Каракашки. Завършил е Националната спортна академия, 4 години и половина е работил като учител по физкултура и спорт. Родом е от Бобов дол.

Герасимов информира, че спечелените проекти за град Кюстендил са от спортен клуб “Васил и Георги Илиеви” - борба, Волейболен клуб “Олимпия”, Спортен клуб “Крис - самбо” и Спортен клуб “Зона спорт” – тенис на корт.

“С днешното подписване на договорите клубовете получават финансиране по самата програма. Целите са ангажиране свободното време на децата и повишаване на двигателната им активност. Искам да уточня, че заниманията и тренировките за децата ще бъдат напълно безплатни. Очакваме от областта да се включат по тази програма между 350 – 400 деца. Те ще бъдат от ръководени от лицензирани и квалифицирани треньори и спортни специалисти”, поясни още Герасимов.

“Ние не се занимаваме пряко с клубовете, но винаги сме в помощ на тях. Мисля, че клубовете са доста  доволни от тази програма и тя подпомага децата да тренират и да продължат да се развиват в областта на спорта. С каквото можем винаги сме на среща. Програмата стартира на 1 февруари тази година”, съобщи Михаела Михайлова, която е старши експерт в Дирекция “Масов спорт” към Министерството на младежта и спорта.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK