Любомир Георгиев предлага петричкият филиал на МБАЛ "Югозападна болница" също да има управител

Адвокат Любомир Георгиев, снимка: Личен архив

Адвокатът е внесъл предложението си до кмета и общинските съветници

Петричкият филиал на МБАЛ "Югозападна болница" ООД също да има управител. Това предлага адвокат Любомир Георгиев, който на последните местни избори бе кандидат за кмет на южната община с подкрепата на БСП и "Възраждане".

Предложението му, свързано с подобряване управлението на петричкия филиал на МБАЛ "Югозападна болница", е изпратено до кмета на Петрич - Димитър Бръчков и до общинските съветници.

"В хода на изминалата предизборна кампания, като кандидат за кмет на общината, се срещнах с много жители на града и населените места в общината, които масово изразяваха пред мен желанието за постигане на още по-добри услуги в здравеопазването, предлагано от нашата болница. Именно в тази връзка е моето предложение, което се надявам да обсъдите и евентуално да реализирате като оправомощени изразители на волята на петричани", посочва в документа адвокат Любомир Георгиев.

Той цитира чл. 8, т. 1 от Дружествения договор на МБАЛ "Югозападна болница", според който „всеки съдружник има право да участва в управлението на дружеството в съответствие с притежаваните от него дялове в дружествения капитал...“.

"Община Петрич притежава 49 % от капитала, колкото притежава и другият мажоритарен съдружник – община Сандански, но според мен нашата община не участва така пълноценно в управлението, както би следвало предвид тежестта й. Настоящият управител – д-р Илия Тонев, е безспорно с добри качества като ръководител на общото дружество, но той е постоянно позициониран в Сандански и този факт определено преставлява недостатък спрямо пациентите и персонала на нашата петричка болница (бившата МБАЛ "Рокфелер"), посочва Георгиев.

Той изтъква и друг сериозен аргумент в подкрепа на предложението си - че община Петрич е с по-голям брой на населението от община Сандански. Това дава основания да се обсъди идеята за назначаване на втори управител на МБАЛ "Югозападна болница", който да бъде постоянно ситуиран в Петрич и да бъде на прякото разположение на всеки един пациент и на всеки един служител на лечебното заведение. 

"Идеята ми е  чрез този втори управител да се отговори на очакванията на хората за още по-добро управление на блницата. Като същесврменеенно той ще носи по-ясно отговорността за управлението й както пред вас, така и пред жителите на общината и персонала на болницата", обръща се към кмета и общинските съветници адвокат Любомир Георгиев.

Той допълва, че не на последно място наличието на втори управител, който да е с месторабота в Петрич, ще доведе до по-бързо решаване на всеки един възникващ проблем в хода на работата.

"От чисто юридическа гледна точка следва Община Петич да свика извънредно общо събрание на съдружниците, с дневен ред – назначаване на втори управител и изменяне на дружествения договор в частта му относно правния статут на управителя. Впоследствие, разбира се, трябва да бъде проведен прозрачен конкурс и да бъде избран най-достойният кандидат", гласи още предложението на Любомир Георгиев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK