7 ден: Рози за полицаите и антипровокаторски патрули

Снимка: Infomreja.bg

Според един от протестиращите трябва да се прочисти цялата система

В седмия ден от протестите множеството отново се е събрало в района пред Президентството. Протестите започнаха след акцията на Прокуратурата в президентската администрация точно преди седмица. Днес ядрото на протеста, т.нар. Отровно трио, е написало в социалните мрежи, че протестът няма да се откаже от исканията си и среща подкрепа от редица европейски държави и от САЩ.

Организаторите на протеста призоваха тази вечер хората да бъдат наблюдателни и внимателни за групи от провокатори и да сигнализират на полицията. Организаторите имат в множеството хора със зелени ленти на ръцете, които да играят ролята на стюарди, които да осъществяват комуникацията между протестиращите и полицията.

Според един от протестиращите трябва да се прочисти цялата система. Той настоява да се свика Велико народно събрание и системата да мине към полупряка с гражданско участие в нея.

Рози и минерална вода за полицаите – така някои от протестиращите пък отговориха на снощните опитите за провокации с органите на реда.

С червени рози Христо реши да изненада дамите в униформа. Жестът трогна хиляди в социалните мрежи.

„Ние не сме тук , за да воюваме с полицията и полицията не е тук, за да воюва с нас, някой се опитва да ни раздели. Не мисля, че е нужно шепа провокатори да опорочават целия протест“, заяви Христо.

И още една постъпка развълнува хиляди – на шестия ден от демонстрациите няколко момчета от раздаваха безплатно минерална вода на полицаите пред Президентството.

Източник: btvnovinite.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK