7 деца със симптоми на хранително отравяне в Банско

снимка: infomreja.bg, архив
Нов случай на натровени с храна деца в Банско вдигна на крак медиците. Седем деца са постъпили със симптоми на хранително отравяне в МБАЛ-Разлог снощи, веднага след като са били настанени в хотел в зимния курорт.
 
Към 21 часа медицинска помощ са са потърсили медицинска помощ седем 13-годишни деча от град Сандански. Те са имали повръщане и обща отпадналост. Били са настанени в хотел „Анели”. В МБАЛ-Разлог са приети Елена М., Галя Б., Снежана С., Андреа Г., Никол Х., Живко А. и Антон К., всички на по 13 години. 
 
Според придружителите на групата, учениците са се хранели навън, станало им лошо при настаняването в хотела. Което изключва заразяване от кухнята на хотела. След като са прегледани, нито един от малките пациенти не са пожелали хоспитализация и са освободени за домашно лечение.
 
На 1 юни 12 деца от софийско училище също постъпиха в инфекциозното отделение на МБАЛ-Разлог с хранително отравяне. След взетите проби се установи, че храната в хотела им е заразена вторично със стафилококи. Бактерии бяха установени в пробите от ръцете на готвачката на хотела, сервитьора и една от работничките в сладкарския цех в Банско, където са били приготвяне сладкиши, които са доставени в хотел „Божур”.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK