7 арестувани и 5 досъдебни производства след спецакция в Шивачево

Снимка: МВР

Бързата и професионална реакция на служителите на ОДМВР – Сливен, доведе до задържането на извършител на тежко престъпление

На територията на Шивачево се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност. В хода й са задържани седем души и са образувани пет досъдебни производства. Главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов и главният прокурор Иван Гешев на място се запознаха със създадената организация и предприетите действия от полиция и прокуратура по противодействие и превенция на престъпленията срещу личността и имуществото на гражданите.

Изключително съм благодарен за бързата и професионална реакция на колегите от ОДМВР – Сливен и прокуратурата за бързото задържане и повдигане на обвинение на извършител на тежко престъпление, каза главният секретар на МВР. На 13 юли е получен сигнал в полицията за изнасилена 87 – годишна жена. В резултат на предприетите навременни и професионални действия полицейските служители са задържали извършителя – 19 годишен от Шивачево. Повдигнато му е обвинение и му е наложена постоянна мярка „задържане под стража“.

До момента  в хода на операцията са проверени общо 137 моторни превозни и с животинска тяга, и 202-ма души, като 10 от тях са от криминалния контингент. Разкрити са кражба на животни и домова кражба. Съставени са 13 акта и 46 фиша по Закона за движение по пътищата. Задържани са седем души и са образувани пет досъдебни и бързи производства.

Паралелно с тази операция тече и друга в село Градец на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” под ръководството на Специализираната прокуратура, уточни главен комисар Ивайло Иванов.

В хода й е разкрита организирана престъпна група, занимаваща се със силови действия и лихварство.

В Шивачево главният секретар участва в среща с кмета на града, ръководството на областната дирекция и административните ръководители на прокуратурата в Сливен.

Нашата цел е, към края на годината, нивата на битова престъпност да са доста по-ниски от предходната, каза главният прокурор Иван Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK