Искат постоянен арест за четиримата мъже, задържани при спецакцията в Банско

Снимка: МВР

Прокуратурата иска постоянен арест за четиримата мъже, задържани при спецакцията в Банско на 23. срещу 24. февруари през нощта.

По време на операцията, проведена по линия на противодействие на разпространението на наркотични вещества и склоняване към проституция, са проверени девет обекта - жилищни сгради и МПС, в резултат на което са намерени и иззети валута на стойност около 23 000 лв. и различни наркотични вещества - кокаин, канабис, екстази и амфетамини.

Д.П. /48 г./ от Пловдив, С.Т. /42 г./ от Бургас, А.А. /43 г./ от Сливен и Ж.Г /34г./ от Поморие са задържани за срок до 72 часа. Със заповед по ЗМВР до 24 часа са задържани: Я.Б. /48 г./ от Израел и Г.К. /29 г./ от Велинград.

Образувани са четири досъдебни производства: едно по чл. 159а от НК – за разпространяване на порнографски материали и три  досъдебни производства за държане на наркотични вещества.

Днес – 27. февруари, съдът ще разгледа внесените искания за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо четирима обвиняеми.

Разследването продължава под ръководството на Районната прокуратура в Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK