Тодор Настев от КК „Дарис“ спечели бронз за националния отбор от Международния турнир "Златен пояс"

Снимки: личен архив

В сръбския град Чачак за 47 път се проведе най-старият международен турнир в Европа по Олимпийско карате "Златен пояс". В него участваха над 800 състезатели от 23 държави във възрастите - кадети, джуниъри, мъже и жени.

Българският национален отбор се представи с 24 състезатели, които спечелиха 3 златни и 7 бронзови медала.

Този турнир е последната силна контрола, преди предстоящото Европейско първенство по Олимпийско карате за мъже и жени през май в Нови Сад, Сърбия и предстоящата в края на същия месец първа Световна младежка лига в София.

От кюстендилския карате клуб "ДАРИС", в националния отбор беше включен Тодор Настев при кадетити - 14/15г., кат. 52кг. - кумите, който изигра страхотни 5 срещи и се окичи с бронзовия медал. Като част от треньорския екип на националния отбор вече е и Борислав Иванов, председател и главен треньор на КК "ДАРИС".

„Предстои ни още едно участие след броени дни. От 26. до 29. април в Белград, Сърбия ще се проведе Балканско първенство по Олимпийско карате за деца, като от КК "ДАРИС" ще вземат участие трима състезатели - Александър Стефанов, Самуил Гигов и Мира Генчева“, каза за ИНФОМРЕЖА Боби Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK