67 са новорегистрираните домашни кучета на територията на община Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Подновяват проверките по домовете

67 са новорегистрираните домашни кучета на територията на община Дупница през 2019 година. От началото на годината регистрациите са 2 на четирикраки любимци. От Община Дупница поискаха справка от ОДБХ-Кюстендил за регистрираните от ветеринарните лекари в общината кучета за миналата година.

Съгласно чл.174 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност, всеки практикуващ ветеринар е длъжен всеки месец да уведомява ОДБХ и съответната община за регистрираните при тях домашни любимци и техните собственици. От 12-те практикуващи ветеринари на територията на общината, списъци са представени от ОДБХ в Община Дупница на 4-ма лекари - Георги Бандеров, Васил Ушатов, Анелия Костадинова и Георги Георгиев.

Със свое писмо, от Община Дупница ще напомнят на ветеринарните специалисти, че ежемесечната справка ще бъде изискуема до 5-о число на следващ месец за предходния такъв.

От отдел "Екология" започнаха вече обработка на подадените списъци и собственици дали са регистрирани в Общината, като на все още не направилите това - ще бъде съставено предписание със срок, който ако не бъде спазен ще носи съответната финансова санкция.

Ще бъдат подновени и проверките по домовете за притежаване на домашен любимец, който не е регистриран и преминал през ветеринарен лекар.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK