67-годишен в реанимация, след като спал гол на открито

снимки: infomreja.bg

67-годишен мъж от Благоевград е настанен в реанимацията на благоевградската болница с хипотермия, след като спал през нощта на открито почти гол. В къщата на Камен Г. в жк „Струмско” от няколко дни се извършвал ремонт. По тази причина главата на семейството спял всяка вечер в двора.

Вчера вечерта, след цял ден работа, Камен си пийнал алкохол и понеже му станало много топло, си легнал под лозницата само по спортни гащета. Температурите тази нощ обаче рязко спаднали и това му изиграло лоша шега. На разсъмване термометърът показвал едва 11 градуса.

Тази сутрин към 10 часа близките на Камен се учудили защо още не се е събудил и отишли при него на двора. Помислили си, че снощи е пийнал повечко и все още не е изтрезнял и започнали да го поливат с вода от градинския маркуч. Като видели, че той не реагира и няма признаци на живот, повикали линейка.

67-годишният мъж се бил вкочанил от студ и бил почти без пулс и кръвно налягане. В състояние на хипотермичен шок е настанен е в ОАРИЛ. Този следобед пострадалият от измръзване пациент вече дошъл в съзнание и поискал храна и вода.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK