4 години затвор за мъж, продавал фалшиви билети за концерт на Енрике Иглесиас

Снимка: debati.bg

Обвиняемият Любен Илиев решил да набави за себе си имотна облага по неправомерен начин.

За целта Илиев, заедно с неустановено лице, взели решение да измамят различни граждани, че ще им продадат истински входни билети за концерт на Енрике Иглесиас, който щял да се проведе на 14.12.2015 г. в зала „Арена Армеец София“.

Същите решили неустановеното лице, чрез профил Елени Драганова /“Eleni Draganowa“/ във „Фейсбук“, да установи контакт с различни граждани, като им предложи да им продаде истински билети за концерта, което обстоятелство не било вярно.

Извършителите решили по този начин да мотивират лицата да заплатят определена цена за билетите, като обвиняемият следвало да се срещне с гражданите и да им продаде неистински входни билети за концерта, утвърждавайки формираната у тях невярна представа, че билетите са истински.

В изпълнение на така взетото решение, на 16.10.2015 г., неустановеното по делото лице, чрез профил във „Фейсбук“ Елени Драганова /“Eleni Draganowa“/, се свързало със св. А., като му предложило да му продаде входни билети за концерта на Енрике Иглесиас, който щял да се проведе на 14.12.2015 г. в зала „Арена Армеец София“. А. предоставил номер за връзка, като по- късно през деня на мобилния му телефон позвънил обвиняемият Илиев и двамата си уговорили среща.

На същата дата Илиев продал на А. за сумата от 165,00 лева два броя неистински входни билета за концерта, утвърждавайки формираната невярна представа, че билетите са истински. На срещата обвиняемият Илиев се представил за служител на „Арена Армеец“ като заявил, че „продавал билети, защото имал достъп до самото събитие“.

На следващия ден А. решил да закупи още пет билета, поради което позвънил на обвиняемия и двамата си уговорили среща за 18.10.2015г.

На посочената дата обвиняемият Илиев продал на А. за сумата от 420.00 лева още пет броя неистински входни билета за концерта, утвърждавайки формираната у него невярна представа, че билетите са истински.

На 22.10.2015 г. св. М. се свързал чрез профила си във „Фейсбук“ с неустановеното по делото лице с профил Елени Драганова /“Eleni Draganowa“/. Последното предложило на М. да му продаде за сумата от 220 лева два броя входни билета за концерта на Енрике Иглесиас, който щял да се проведе на 14.12.2015г. в зала „Арена Армеец София“.

Тъй като М. живеел в гр. Варна, неустановеното лице заявило, че продажбата ще стане в гр. София, на посочено от М. лице. Поради това М. помолил Л. да се срещне с обвиняемия в гр. София, който щял да му продаде два броя билета за концерта. М. превел по банкова сметка на Л. необходимата сума. На 27.10.2015г. св. Л. се свързал по телефона с обв. Илиев и двамата си уговорили среща за същия ден.  На същата дата /27.10.2015г./ в гр. София, обв. Илиев продал на св. Л. за сумата от 220.00 лева два броя неистински входни билета за концерта, утвърждавайки формираната невярна представа, че билетите са истински. На срещата обвиняемият Илиев заявил, че билетите били истински, както и че имал още налични билети, тъй като работел с търговско дружество „Ивентим БГ“ ООД.

На 23.10.2015 г. неустановеното по делото лице, чрез профил във „Фейсбук“ Елени Драганова /“Eleni Draganowa“/, се свързало със св. Г., като предложило да й продаде три броя входни билета за концерта на Енрике Иглесиас, който щял да се проведе на 14.12.2015 г. в зала „Арена Армеец София“. Свидетелката  Г. предоставила номера си за връзка, като с нея се свързал обв. Илиев и двамата си уговорили среща за 27.10.2015г.

На същата дата обвиняемият Илиев продал на св. Г. за сумата от 300.00 лева три броя неистински входни билета за концерта, утвърждавайки формираната невярна представа, че билетите са истински. На срещата обвиняемият Илиев заявил, че имал още налични билети, тъй като бил един от организаторите на концерта.

С присъда на СРС на подсъдимия Илиев е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 години, при първоначален строг режим на изтърпяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK