650 лева глоба, 7 месеца без книжка и отнемане на 10 контролни точки за пиян шофьор в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районната прокуратура в Гоце Делчев на свое заседание измени първоначалното наказателно постановление на ОДМВР-Благоевград и РУ-Гоце Делчев, издадено на Ш.В.М., който бил заловен да шофира пиян.

На 2 октомвмри 2016 г. около 04:50 часа на улица "Симеон Радев" в Гоце Делчев полицаи спрели за проверка лек автомобил "Пежо 40". Направената проба за алкохол на водача Ш.М. установила, че той е седнал зад волана с наличие на 1.19 промила.

На база отчетения резултат от дрегера на Ш.М. му е бил съставен акт, а впоследствие му е издадено и наказателно постановление, което той решил да обжалва в съда.

Първоначалното наказание на пияня водач според наказателното постановление е било глоба в размер на 1000 лева, която след изменението е занижена на 650 лева. Вместо 12 месеца провинилият се водач ще се раздели с шофьорската си книжка за 7 месеца.

Доводите на магистратите за по-лекото наказание са оказаното съдействие на органите на реда от страна на водача при проверката, както и това, че той за първи път допуска такова нарушение.

Съдът потвърди като законосъобразно наложеното в постановлението наказание на водача за отнемане на 10 контролни точки. Решението на магистратите подлежи на обжалване пред Административния съд в Благоевград в 14-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK