65 състезатели от четири държави взеха участие в „М6 Ямаха Junior Cup“

Снимки: Община Перник

Първото издание на „М6 Ямаха Junior Cup“ е включено в Общинския календар на Перник за 2020 г.

65 състезатели от четири държави - България, Румъния, Молдова и Гърция взеха участие в проведената от пернишкия мотоциклетен спортен клуб „М6 Ямаха Рейсинг Тим“ - „М6 Ямаха Junior Cup“ (класовете МХ 50, МХ 65, МХ 85 и МХ 2 junior). Първото официално състезание, в което пернишкият мотоциклетен клуб е не само участник, но и организатор се проведе и с подкрепата на Община Перник.

Първото издание на „М6 Ямаха Junior Cup“ е включено в Общинския календар на Перник за 2020 г., но поради липса на лицензиран мото полигон в родния град се проведе на известното за всички любители на този спорт трасе„Ридо“ в гр. Самоков.

Лошото време и трудното, кално трасе бяха истинско предизвикателство за малчуганите, но това нито за миг не ги уплаши. В най-малкия клас МХ 50 пилотите от „М6 Ямаха Рейсинг Тим“ Симеон Тодоров, Кристиан Андреев и Николай Павлов заеха четвърто, пето и шесто място.

Малшанс попречи на най-надеждния състезател от отбора на Перник Дани Цанков да разгърне потенциала си. След като завърши втори първия манш. Вторият манш за Цанков остана незавършен поради сериозна повреда в мотора.

В клас МХ 85 Цветан Бузин зае 10 и 15 място от 22 състезатели.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK