65 са новите случаи на COVID-19 у нас за последното денонощие

Снимка: МС

8 са новозаразените в Благоевградска област

За изминалото денонощие са извършени 1388 PCR анализа. Установени са новозаразени 65 души, от тях в болница са 25. Активните области са 12. Това съобщи на редовния сутрешен брифинг доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб.

Общият брой на потвърдените с коронавирус у нас достигна 2069 случая.

Разпределението за последните 24 ч. е следното: В София - 24, Благоевград - 8, Видин - 6, Ямбол - 6, Плевен и Сливен по 4, Пазарджик и Перник - 3, Пловдив - 2, Разград - 3, Кюстендил и Русе по 1.

Има 9 нови заразени деца. 

През последното денонощие са установени 7 заразени медицинаски лица - трима лекари, 3 медицински сестри и един санитар. 3 от тях са в Пазарджик, Плевен - 2, в Пловдив и в Сливен по един.

Към настоящия момент се запазват огнищата в страната. Порез последното денонощие броят на излекуваните е 23.

Има трима починали за последните 24 часа. Мъж на 43 години от Пазарджик с придружаващи заболявания диабет, впоследствие развити усложнения. Жена на 83 години в МБАЛ-Враца. Тя е от Дома за стари хора в Кула с придружаващи заболявания - исхемичен инсулт, язва и онкологично заболяване.

Последният смъртен случай е на мъж на 80 години в "Пирогов" с артериална хипертония и предхождаща операция по повод туморно заболяване на пикочния мехур. 

Общият брой на починалите лица с установен COVID-19 e 96.

Към днешна дата 365 лица са настанени в болница, като 51 от тях са в интензивно отделение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK