Кресна посреща 2018 с богата програма

Снимка: Община Кресна

Коледният дух пристига с първите дни на декември в Кресна. Общината е подготвила поредица от празнични събития и забавни конкурси.

На 7. декември (четвъртък) 2017 г., точно в 17:30 часа, община Кресна кани всички деца, граждани и гости да запалят заедно светлините на Рождественското дърво. Програмата ще изпълнят ДГ „Здраве”, гр. Кресна; учениците от СУ „Св.Паисий Хилендарски”; ДТС „Веселяче”; народният певец Румен Стойков и Огнено шоу „Дивинитас”, София. 

В периода от 5. до 22. декември община Кресна организира конкурс и е приканила всички граждани и фирми да допринесат за празничното настроение с красива и оригинална външна коледна украса на техните търговски обекти, офиси и жилища. Всеки, който желае да бъде включен в конкурса, може да подаде заявка за участие до 22. декември 2017 г. (петък), а нарочна комисия ще определи победителите и ще връчи съблазнителни награди в двете категории: "Офис, търговски или производствен обект" и "Частен дом". 

От 14. до 22. декември 2017 г. ще се проведат благотворителни Коледни базари с участието на ученици от СУ "Св.Паисий Хилендарски" и децата от ДГ "Здраве" и ЦСРИ в гр.Кресна. 

На 22. декември 2017 г., организирана с много любов, провеждащата се за втори път благотворителна акция "Да докоснем сърцата" за възрастните хора и онези жители на община Кресна, които се нуждаят най-много от внимание и грижа. Никой в Кресна не бива да се чувства самотен или забравен по Коледа и Нова година! 

След дълги преговори с екипа на Дядо Коледа успяхме да осигурим и неговото присъствие на 25. декември 2017 г. в Кресна, за да влезе в домовете на всички добри малчугани и да ги възнагради за добрите дела, които са извършили през изтеклата година, съобщиха още от общината. "Каним всички на площад "Кресненско въстание" на 31. декември 2017 г., за да изпратим с вино и веселие старата и да посрещнем новата 2018 г."

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK